Την στάση του Καμμένου απέναντι στο ενδεχόμενο να υποστηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που δεν αποκλείει η ΝΔ να καταθέσει κατά της κυβέρνησης, εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου και φαίνεται ότι η ανησυχία του είναι έκδηλη, αφού δύσκολα μπορούν να διαβάσουν τις προθέσεις του «απρόβλεπτου» κυβερνητικού εταίρου.

Να σημειωθεί ότι στο παρασκήνιο και στους διαδρόμους του Μαξίμου συζητείται ακόμη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρο Τοσουνίδη, ο οποίος δεν απέκλεισε να συσταστρατευτεί το κόμμα των ΑΝΕΛ με μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ, θέτοντας παράλληλα και τους όρους του.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς μπήκε και στην διαδικασία να στείλει και το μήνυμα προς τον Πάνο Καμμένο εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο κυβερνητικός τους εταίρος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Διευκρίνισε δε πως ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η ζωή αυτής της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο real fm ο Νίκος Παππάς:

«Ο Π. Καμμένος και οι βουλευτές του δεν θα στηρίξουν μια πρόταση δυσπιστίας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η ζωή αυτής της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι αυτά τα θέματα έχουν κλείσει σημειώνοντας ότι «μπήκε ταφόπλακα στα σχέδια όσων νόμιζαν ότι με το Μακεδονικό θα προκαλούσαν κυβερνητική κρίση και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι πολίτες θα πείθονται ότι η συμφωνία είναι υπέρ της Ελλάδας».

Κάνει πίσω και ο Τζανακόπουλος

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται τώρα σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, απέναντι στον κυβερνητικό εταίρο.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέλεξε να θίξει το θέμα της έντιμης συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου υποστηρίζοντας κι αυτός ότι ο κυβερνητικός εταίρος και οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν μια πιθανή πρόταση δυσπιστίας.

Απαντώντας σε ερώτηση στην ΕΡΑ για το εάν η τοποθέτηση του κ. Καμμένου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «στόχος και σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συνταγματική της θητεία», ενώ υπογράμμισε πως «υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί όρο γι' αυτό».

«Ο κ. Καμμένος έχει κάνει εδώ και καιρό μια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση: Ότι εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, όμως, έχει πει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη σε πιθανή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 'Αρα λοιπόν, υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί όροι για την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης» εκτίμησε ο κ. Τζανακόπολος και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός και κ. Καμμένος έχουν μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία και συμφωνία. Είπαν ότι το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα τους απασχολήσει ξανά τον Μάρτη.

Σε αυτή τη φάση, όλοι προσανατολιζόμαστε και είμαστε προσηλωμένοι στην κατεύθυνση της υλοποίησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην ψήφιση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού που όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει περικοπές, αλλά θα περιλαμβάνει και δημοσιονομική επέκταση».