Νέα δημοσκόπηση για τον καταλληλότερο υποψήφιο στην περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει η εταιρεία δημοσκοπήσεων Voxpop Analysis, που συνεργάζεται στενά με την Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Η δημοσκόπησή της εμφανίζεται με μορφή χορηγούμενης δημοσίευσης σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα ερωτήματά της μάλλον «πριμοδοτούν» την νυν περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου.

Για παράδειγμα, σε μία από τις ερωτήσεις της Voxpop με θέμα «Θα θέλαμε να μας πείτε ποιον/ποια θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη Αττικής εάν οι εκλογές διεξάγονταν εκλογές;», η εταιρεία έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει το κεντροδεξιό στέλεχος, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την περιφέρεια Αττικής αλλά θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Περιστερίου (δείτε εδώ).

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) έχει παραπέμψει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τη νεοσύστατη εταιρία δημοσκοπήσεων «Voxpop Analysis», εξαιτίας άρνησής της να δεχτεί έλεγχο για την δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Documento στις 8 Ιουλίου 2018. Τον έλεγχο είχαν ζητήσει τα Ellinika Hoaxes, έχοντας έννομο συμφέρον.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση με τον εκδότης της εφημερίδας, αλλά φαίνεται ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά.