Τον Ιανουάριο του 2015 λίγες μέρες μετά τις εκλογές που έφεραν για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το παρασκήνιο της νέας κυβέρνησης «κέρδιζε» η στάση του απερχόμενου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στους… διαδόχους.

Για πρώτη φορά μετά από εκλογές ο νέος πρωθυπουργός δεν συνάντησε, όπως επιβάλει το εθιμοτυπικό τον απερχόμενο ένοικο στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ όπως είχε ανακοινώσει ο διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, , ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα σε αποκλειστική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στον εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη και την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κος Σαμαράς όχι μόνο δίνει τις απαντήσεις του αλλά τονίζει πως «δικαιώθηκε».

«Το πιο σηµαντικό ξέρετε ποιο είναι; Οτι, ενώ τότε αρκετοί µε επιτίµησαν που «δεν πήγα», τώρα οι ίδιοι µου λένε ότι... καλά έκανα και δεν πήγα» ανέφερε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και συμπλήρωσε πως «Λες και κάτι ήξερα... Είναι τέτοια η µεταστροφή, ακόµα και δικών τους ψηφοφόρων, εναντίον τους. Τότε µε κατέκριναν και σήµερα µε επαινούν! »