«Ρηγματάκια» διακρίνουμε στην κυβερνητική… παρέα.

Ίσως να φταίνε οι συχνές συναντήσεις των τελευταίων 24ωρων στη Βουλή; Ίσως που οι περισσότεροι – πράγματι – δεν έχουν και πολλά κοινά; Ίσως που έχουν περάσει πολλά χρόνια όλοι μαζί και βαρέθηκαν;

Αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτά αλλά τον διάλογο που προκάλεσαν οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες…

Όλα ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη, όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, ψήφισε υπέρ του να γίνονται δύο συνεδριάσει την εβδομάδα και όχι τρεις.

Έρχεται ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε κόντρα ρόλο από αυτός της κυβερνητικής γραμμής, ότι η επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάζει για τέσσερις μήνες και όχι για δύο (που ζητούσε η κυβέρνηση).

Και κάπου εδώ βγαίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, λέγοντας τους πως «δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε, υπάρχει άπλετος πολιτικός χρόνος. Εξάλλου, είναι αδύνατον να ψεύδεται ο κ. Τσίπρας όταν λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο».

Σειρά έχει ο υπουργός της κυβέρνησης, Γιώργος Κατρούγκαλος όπου όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Καθημερινή έψεξε τον κ. Τασούλα ότι συνέρραψε μια ομιλία η οποία περιείχε πολλά οξύμωρα. Τον κατηγόρησε, δε, ότι αν ήταν ράφτης θα ήταν αποτυχημένος στη ζωή του.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον γαλάζιο βουλευτή ως εξής: «Προφανώς και θα ήμουν αποτυχημένος. Πως θα μπορούσε να πετύχει κάποιος ως ράφτης, αν πρέπει να ανταγωνιστεί τον ράφτη του κ. Κτρούγκαλου, που είναι τόσο κομψεπίκομψος»…