Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του, αλλά και το ρεπεράζ που κάνει για τη νέα του ταινία.

Ο Κώστας Γαβράς βρέθηκε την Τετάρτη στο δημαρχείο της Αθήνας όπου και συναντήθηκε με τον Γιώργο Καμίνη για να του παρουσιάσει το σκεπτικό του για την ταινία και να ζητήσει να κάνει κάποια γυρίσματα μέσα στο δημαρχιακό Μέγαρο. Φυσικά η άδεια δόθηκε και ο Κώστας Γαβράς ξεκινά γυρίσματα το Μάρτιο.

Το καστ του είναι διεθνές, με τον κύριο Γαβρά να αναφέρει στο iefimerida.gr πως έχει επιλέξει «Έλληνες ηθοποιούς, Γερμανούς, Βελγους και Γάλλους».

Μία ταινία για την Ελλάδα της κρίσης

«Το φιλμ μου ασχολείται με την Ελλάδα του 2015, τη δεύτερη περίοδο της κρίσης και θέλω να κάνω κάποια γυρίσματα μέσα στο δημαρχείο. Ο κ. Καμίνης μου έδωσε το οκ και ξεκινάω» τόνισε ο κ. Γαβράς.

Οσον αφορά στο βιβλίο-αυτοβιογραφία του που μόλις κυκλοφόρησε, ο Κώστας Γαβράς μιλά για τα πρώτα του χρόνια στη Γαλλία, πάντα με πηγαινέλα στην Ελλάδα. «Μου λείπει η Ελλάδα» αναφέρει, «ωστόσο τα καλοκαίρια πάντα έρχομαι και κάθομαι μήνες, πολλές φορές με παιδιά και εγγόνια, πάνω από 10 άτομα οικογένεια».

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει κάνει γνωστό από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, ο κ. Γαβράς θέλει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάνη Βαρουφάκη. Όταν ο Κώστας Γαβράς έμαθε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ζήτησε τα χειρόγραφα, και πλέον τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου για να γυρίσει τη νέα του ταινία.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από την επιστολή του σπουδαίου δημιουργού, που διαβάστηκε στην παρουσίαση βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών, στην οποία μίλησαν η Νάντια Βαλαβάνη, ο Νίκος Θεοχαράκης και ο Βασίλης Βασιλικός με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Πουλή.