Από τις ομιλίες των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου, αυτή που αναμφίβολα ξεχώρισε ήταν του πρώην προέδρου του κόμματος και προέδρου του Συνεδρίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος απέδειξε γι' άλλη μία φορά ότι είναι από εκείνα τα έμπειρα πρόσωπα της κεντροδεξιάς παράταξης που μπορεί να συσπειρώσει και να προκαλέσει ενθουσιασμό σε οννεδίτες κάθε γενιάς.

Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος σε παλιούς και νέους οννεδίτες έκανε λόγο "για την ψυχή του Οννεδίτη", αυτή την ψυχή που δε γνωρίζει ηλικία και με το ίδιο πάθος θα δίνει μάχες, ξεσηκώνοντας στην κυριολεξία το πλήθος.

"Και μη νομίζουν κάποιοι ότι επειδή μεγαλώσαμε, δεν έχουμε ψυχή ή δε μπορούμε να τρέξουμε, γιατί Οννεδίτης μια φορά για πάντα Οννεδίτης, ποτέ δεν το βάζουμε κάτω, κρατάμε τη σημαία ψηλά και προχωράμε, με τη γαλανόλευκη, με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε χαρακτηριστικά, με τους συνέδρους του κόμματος να σηκώνονται όρθιοι και να χειροκροτούν γι' αρκετή ώρα. Ανάμεσα σε εκείνους που δεν έκρυψαν τον ενθουσιαμό τους ήταν και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταφέρνει να δημιουργήσει κλίμα συσπείρωσης και ενότητας στο εσωτερικό της παράταξης καθώς είναι από εκείνα τα στελέχη με σταθερή παρουσία στο κόμμα από τα νεανικά του χρόνια, έχοντας μεγάλο έρεισμα στη βάση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον βγάλει "μπροστά", στην πορεία προς τις εκλογές, και όπως σχολίαζαν πολλά στελέχη στο Συνέδριο, "περιμένουμε το σύνθημα του Βαγγέλη και είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε μαζί του όλη την Ελλάδα".

Δείτε την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμεράκη: