Αποστάσεις από τον Μανώλη Πετσίτη επιχείρησε να πάρει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί της επικαιρης ερώτησης βουλευτών της ΝΔ για την υπόθεση της ΔΕΠΑ ενώ ήταν ο μοναδικός από τους υπουργούς που αναφέρθηκε ονομαστικά στον συμμαθητή και φίλο του Νίκου Παππά.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, που απεικονίζουν τον Πετσίτη πότε στο Μαξίμου και πότε δίπλα στον Τσίπρα και στον ίδιο, είπε ότι αυτές βγήκαν τυχαία.

«Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή φίλος του Φλαμπουράρη κάποιος ο οποίος βρέθηκε όταν κερδίσαμε το 2015 να είναι δίπλα μας και να του έχουν βγάλει μια φωτογραφία; Το καταλαβαίνετε αυτό; Αν σας βγάλω εγώ φωτογραφίες, τι θα λέτε; Καταλαβαίνετε τι λέτε; Μη με εκνευρίζετε», είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. 

ΥΓ: Απορίας άξιον είναι αν μπορούσε ο οποιοσδήποτε να βρίσκεται το βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου και να σημειώνει τις προβλέψεις του για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ή να φωτογραφίζεται πίσω από το πόντιουμ στο Μέγαρο Μαξίμου.