Ενδεικτικό το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, των ΑΝΕΛ, είναι η σημερινή εικόνα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη Βουλή.

Σε μια πολύ σοβαρή τροπολογία, για τον εκσυγχρονισμό των F-16, η οποία έχει πολλά γκρίζα σημεία, κανένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επέλεξε να παρευρεθεί στο πλευρό του Πάνου Καμμένου στη Βουλή.  Να σημειωθεί ότι η τροπολογία έχει την υπογραφή και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Απουσίαζε επισης ο υφυπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Και δεν έλειψαν μόνο οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι υπουργοί των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουΐκ, Νίκος Μαυραγάνης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι οποίοι δεν είναι μεν βουλευτές αλλά σημαντικά στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Έλειπαν, επίσης και οι βουλευτές - υπουργοί των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης.

Για τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υπάρχει ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο, γιατί ενώ ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, έλεγε ότι ο Βασίλης Κόκκαλης, δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ,διότι χάλασε το αυτοκίνητό του ερχόμενος από την Πάτρα. Βέβαια, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Κόκκαλης, έπινε καφέ στην οδό Βουκουρεστίου της Αθήνας, όχι της Πάτρας. Μόνο η Υφυπουργός Άμυνας και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, κάποια στιγμή στάθηκε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής.

Υ.Γ: Σε τεντωμένο σχοινί κρέμεται όχι μόνο η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η κοινοβουλευτική υπάρξη των ΑΝΕΛ αν οι «αντάρτες» βουλευτές είναι 3 διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ