Στα «παλαιά του υποδήματα» έγραφε ο Αλέξης Τσίπρας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον προέτρεπαν να μην συνεργάζεται με τον Πάνο Καμμένο.

Αυτό τουλάχιστον ομολόγησε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος και τέως -πλεόν- υπουργός Εθνικής Αμυνας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Όπως είπε, από τον ΣΥΡΙΖΑ τον υπονόμευαν από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει τους ΑΝΕΛ, όμως ο πρωθυπουργός όμως συνέχιζε να συνεργάζεται μαζί του γράφοντας όσους αντιδρούσαν «στα παλιά του τα παπούτσια». «Ξύδι έπιναν τόσον καιρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως παράδειγμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσαν στη συνεργασία αυτή ανέφερε τις περιπτώσεις του Νίκου Φίλη και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος μάλιστα όπως είπε προγραμμάτιζε τις συνεδριάσεις της Βουλής με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί ο ίδιος να μιλήσει την προβλεπόμενη ώρα. Αιτία αυτής της συμπεριφοράς του κ. Βούτση ήταν, κατά τον κ. Καμμένο, οι αναφορές του ιδίου στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Είπε ακόμη ότι οι απόψεις του για την Εκκλησία και τις παρελάσεις ενοχλούσαν τον Νίκο Φίλη ωστόσο, όπως ανέφερε, και οι παρελάσεις διπλασιάστηκαν και οι εικόνες έμειναν και μπήκαν στις στολές των στρατιωτικών.

Ανέφερε ακόμη ότι οι κ.κ. Φίλης και Βούτσης του ζητούσαν ρυθμίσεις για τους αρνητές στράτευσης , αλλά ο ίδιος δεν τους ικανοποίησε.