Έντονη κινητικότητα υπάρχει σήμερα στο… πρωτόκολλο της Βουλής με τα «πάρε δώσε» των βουλευτών να μην έχουν προηγούμενο.

Μόλις σε μια μέρα τρεις βουλευτές απασχόλησαν με τις μετακινήσεις τους ή ακόμη και με την επιστροφή τους στο κόμμα τους.

Η μέρα ξεκίνησε με τον ανεξάρτητο (προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων) βουλευτή Αριστείδη Φωκά, όπου λίγο μετά τις 09:30 το πρωί μαζί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ανακοίνωσαν την προσχώρηση του πρώτου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Μέσα στην ημέρα αν και ήταν ήδη γνωστό από χθες ως μονόδρομος, ήρθε και η ώρα του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη. Ο ίδιος επέλεξε να μην μείνει στην κομματική γραμμή και ακόμη και παρά τις αντιδράσεις του επικεφαλής αλλά και των στελεχών του κόμματος. Έτσι λίγο πριν το μεσημέρι η διαγραφή του κ Δανέλλη έγινε γεγονός.

Τέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο πρόεδρος, Νίκος Βούτσης, έκανε γνωστό πως επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέγνωσε στο Σώμα επιστολή του κ Μπαρμπαρούση με την οποία επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας δεδομένου ότι η υπόθεση του δεν έχει τελεσιδικήσει. Ο κ Βούτσης ανέγνωσε αντιστοίχως επιστολή του γραμματέα της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Κ. Γερμενή που ενημερώνει ότι εντάσσεται στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης τον περασμένο Ιούνιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ για το Σκοπιανό ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κάλεσε τον στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα, συλλαμβάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Μετά από αυτό η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του ενώ η Χρυσή Αυγή τον διέγραψε.