Εγκατέλειψε την πολιτική και γύρισε στην ιατρική. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες έχει αφήσει το κοστούμι του υπουργού στην... ντουλάπα του και έχει φορέσει ξανά τη ρόμπα του μάχιμου ιατρού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας, που υπήρξε κατά το παρελθόν ένας από τους πλέον γνωστούς γυναικολόγους και μαιευτήρες των Αθηνών, μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, άφησε πίσω του την πρώτη φορά Αριστερά και επέστρεψε στο γυναικολογικό ιατρείο «Γέννηση», που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια στη Νέα Σμύρνη, ένα ιατρείο εγκυμοσύνης, τοκετού και λοχείας.

Παράλληλα, πραγματοποιεί ομιλίες και διαλέξεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για τον τοκετό στο νερό, όπου ειδικεύεται. Πρόσφατα, μάλιστα, ήταν κεντρικός ομιλητής σε διημερίδα της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας, με θέμα «Ο κολπικός τοκετός μετά την καισαρική».

Ο ίδιος, πάντως, έχει αφήσει... μισάνοικτη την πόρτα για μία ενδεχόμενη επιστροφή του στην πολιτική. Πριν από λίγο καιρό εξάλλου είχε γίνει γνωστό ότι είχε δεχθεί πρόταση από το Μέγαρο Μαξίμου για να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έδειχνε να τον ενθουσιάζει. Ο κ. Τσίπρας δεν θα έβλεπε με αρνητικό μάτι την αξιοποίηση του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ευρωπαϊκή λίστα του κυβερνώντος κόμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός είχε προτείνει τον κ. Μουζάλα για τη θέση του υπεύθυνου Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.