Την ετήσια δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, και σύσσωμης της πολιτικής και διπλωματικής ηγεσίας του υπουργείου.

Σε αυτήν έδωσαν το παρών περισσότεροι από 90 πρέσβεις, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα, οι οποίοι είχαν θερμή χειραψία και σύντομη στιχομυθία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Μεγάλη, επίσης, ήταν η προσέλευση μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και πολλών πρέσβεων επί τιμή.

Τα «πηγαδάκια» ήταν πολλά και ενδιαφέροντα με μερικά από τα πιο ξεχωριστά η σύντομη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, αλλά και αυτή του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Εμείς όμως θέλουμε πρώτα να σταθούμε σε ένα συμβάν κατά την είσοδο των καλεσμένων στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως σωστός οικοδεσπότης στεκόταν και χαιρετούσε δια χειραψίας τους καλεσμένους του, έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε το ίδιο. Κάποια στιγμή, όπως διαβάζουμε στο «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης. Στέκεται, χαιρετάει τον Προκόπη Παυλόπουλο και προσπερνάει… τον Τσίπρα, ο οποίος μένει «άγαλμα».

Και για την ιστορία, να θυμίσουμε και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, για τη γιορτή του, με διάφορους Πασόκους σε σχέση με τη στάση του κ Κακλαμάνη.