Έξω φρενών με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινό είναι ουκ ολίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

Αφορμή,  οι πρόσφατες δηλώσεις του οτι ήταν καλύτερα για τη χώρα να είχε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, διατύπωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ειδικότερα, ερωτώμενος για το μέλλον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και εάν τα δυο κόμματα πρέπει να πορευτούν μαζί ο κύριος Κρεμαστινός είπε ότι «εγώ έχω πει άλλα πράγματα που έχουν παρεξηγηθεί», και εξήγησε «είπα ότι εάν η χώρα είχε κυβέρνηση των όμορων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι ) και όχι αυτή που είχε, θα ήταν καλύτερα. Θα είχε αποφευχθεί το πρώτο 6μηνο γιατί δεν θα συμφωνούσαμε να ασκηθεί η πολιτική Βαρουφάκη. Μην ξεχνάτε ότι τα νομοσχέδια κοινωνικού περιεχομένου δεν τα ψήφιζαν οι ΑΝΕΛ. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι τα ψήφιζαν, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι η χώρα θα είχε ωφεληθεί».

Οι αντιδράσεις εκφράστηκαν μέσω των social media, με αρκετά «πράσινα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, να στρέφουν τα πυρά τους κατά του πρώην υπουργού ενώ, δεν ήταν λίγοι όσοι ζητούσαν ακόμα και την καρατόμησή του από τα ψηφοδέλτια. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος της Βουλης δημιουργεί πρόβλημα με τις δηλώσεις του στο εσωτερικό του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση είχε υποστηρίξει, ότι «Έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για ένα διάλογο δύο «όμορων χώρων» μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση», 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι νέες δηλώσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού, έχουν προκαλέσει τη δυσφορία και στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη. 

Η απάντηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στο ρεπορτάζ του parapolitika.gr

«Με αφορμή το ηλεκτρονικό δημοσίευμά σας με τίτλο "Έξαλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ με τον Δημήτρη Κρεμαστινό" της 14.02.2019 (parapolitika newsroom), στο οποίο φέρονται ως δυσαρεστημένα με πρόσφατη συνέντευξή μου στον ΣΚΑΙ στελέχη του ΚΙΝΑΛ, τα οποία δεν κατονομάζονται, θα ήθελα να σας δηλώσω τα εξής:

Η άποψη που διατύπωσα κινείται στο πλαίσιο του απολύτως αυτονόητου για τη Χώρα και την παράταξή μας. Είπα ακριβώς ότι εάν υπήρχε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι αντί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι βέβαιο ότι δεν θα υπήρχε το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν θα εφαρμοζόταν η οικονομική πολιτική Βαρουφάκη (που έφερε ακόμα και τα capital controls) και ασφαλώς δεν θα υπήρχε το 3ο μνημόνιο και οι επιπτώσεις του που υφίστανται μέχρι σήμερα.

Αυτό θα ωφελούσε πρωτίστως τη Χώρα. Αυτά που εδήλωσα για τότε, δεν σημαίνει ότι μπορούν να συμβούν τώρα που η Χώρα βρίσκεται πλέον σε προεκλογική περίοδο. Αδυνατώ κατά συνέπεια να αντιληφθώ γιατί παρουσιάζονται ορισμένοι από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας, ως θυμωμένοι.

Οι θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές και σταθερές και μη διαπραγματεύσιμες. Έχω μια ιστορία στην παράταξη την οποία σέβομαι απολύτως. Καλό είναι να τη σεβαστούν και όσοι εσείς εμφανίζετε ότι αισθάνονται «θυμωμένοι».

Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε αυτήν τη απάντησή μου.


Καθηγητής Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός

Αντιπρόεδρος της Βουλής