Στο προσκήνιο κανείς δεν μιλάει για διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Απολύτως λογικό, δεδομένου ότι, εκτός των άλλων ουσιαστικά η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Στο παρασκήνιο όμως δεν περνούν απαρατήρητες οι κινήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο εμφανώς αποστασιοποιημένος από το Μέγαρο Μαξίμου Ευκλείδης Τσακαλώτος χτίζει βήμα – βήμα το ηγετικό του προφίλ. Απαντά απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Κώστα Σημίτη, παρακάμπτοντας το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και χρίζοντας το δικό του. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» πριν από λίγες μέρες έκανε ηγετική εμφάνιση στο Παρίσι αποδομώντας πλήρως το αφήγημα Τσίπρα περί «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τα θηριώδη άγνοια του «team Τσίπρα».

Αυτές οι κινήσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δεν ενεργεί μόνος του αλλά βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα των «53», έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν έχει ξεχάσει εκείνη τη μεσονύχτια σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, παραμονές της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Εκεί μαζεύτηκαν σημαντικό μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και κορυφαία κομματικά στελέχη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά από αυτήν τη σύσκεψη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι «53» εμφανίστηκαν στην ΚΕ ζητώντας – μεταξύ άλλων – να γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο. Οι πλέον καχύποπτοι από τους «προεδρικούς» θεώρησαν ότι αυτή η θέση του υπουργού Οικονομικών αποσκοπεί στη μεγαλύτερη φθορά του ΑλέξηΤσίπρα. Κάπως έτσι, χωρίς να τίθεται θέμα Τσίπρα, φαίνεται να έχει γίνει η προεγγραφή του θέματος για τη μετεκλογική περίοδο.