Ένας πραγματικός χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη ΔΗΜΑΡ, με πολλές διαφωνίες, αλλά και παραιτήσεις.

Αφορμή, η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με στελέχη της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τον Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι πραγματοποίησε τη συνεδρίαση εν κρυπτώ και αλλοίωσε τη σύνθεση του οργάνου, διαγράφοντας 30 από τα 81 μέλη της, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν τα στελέχη του κόμματος Σονια Τσιτήλου και ο Μανώλης Βελεγράκης, που έχουν διαφωνήσει με την αποχώρηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να καταγγείλουν τη σημερινή διαδικασία, ως αντικαταστατική.

Την ίδια στιγμή, διαφωνία υπήρξε και στην εισήγηση που κατέθεσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος όσον αφορά τη συμμετοχή του κόμματος στο αποψινό prive πάρτι, που διοργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εισήγηση Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο Νίκος Τσούκαλης, ο Θωμάς Ψείρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το όργανο, καθώς διαφωνούν κάθετα και οριζόντια με το ενδεχόμενο συνεργασίας και συμπόρευσης της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή αναμένεται να συναντηθούν 25 στελέχη από το χώρο της ΔΗΜΑΡ, που παρέμειναν στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να χαράξουν τη στρατηγική τους, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. 

Μάλιστα, από ότι μαθαίνουμε, προσανατολίζονται στη συγκέντρωση υπογραφών κάτω από κείμενο, μέσω του οποίου θα γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους ενόψει τον τελευταίων εξελίξεων. 

Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε με 30 ψήφους υπέρ και 3 κατά τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο όπως τονίζεται «την ανάδειξη μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».