Λιτός στην απάντησή του για το θέμα Πετσίτη ο Νίκος Παππάς. Μιλώντας στο Open, o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επιχείρησε να κλείσει βιαστικά το θέμα με τον παλαίο του συμμαθητή, ο οποίος κατά περίεγη σύμπτωση ήταν παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015. Είτε στα γραφεία της Κουμουνδούρου, είτε στο Μαξίμου.

Απαντώντας στο αν έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός είπε ότι το ζήτημα συζητήθηκε «αναλυτικά όπως και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και προχωράμε παρακάτω».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, άδειασε τον υπουργό, έστω και για λίγη ώρα.  

«Δεν γνωρίζω τις σχέσεις Παππά-Αρτεμίου» είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αργότερα βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «στοχοποίηση στελεχών της κυβέρνησης», λέγοντας προς τη ΝΔ ότι «όσο και αν ψάξει, όσο και αν προσπαθήσει, δεν θα βρει απολύτως τίποτα μεμπτό για αυτή την κυβέρνηση, για μένα, για τον Νίκο Παππά ή για οποιονδήποτε άλλον».