Τις προτεραιότητές της για τον πολιτισμό ανακοίνωσε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, εν όψει της αυριανής θεματικής εκδήλωσης της παράταξής της «Θεσσαλονίκη Μαζί», παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

Η δημοτική παράταξη θα πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση αύριο στις 18.00', στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Ανοιχτός διάλογος για τον Πολιτισμό» και κεντρικές ομιλήτριες τις κ.κ. Ζορμπά και Νοτοπούλου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα τεθούν σε διαβούλευση οι προγραμματικές θέσεις της δημοτικής παράταξης για τον πολιτισμό, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και οργανώσεων.

Στις προτάσεις της παράταξης περιλαμβάνονται επτά μουσεία και κέντρα διαλόγου, από το μουσείο Ολοκαυτώματος, Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης, Βιομηχανικής Κληρονομιάς και το αρχείο γυναικείων κινημάτων, μέχρι τα μουσεία – κέντρα διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό, αλλά και «ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου».

Επίσης, κατατίθενται μια συνολική πρόταση για αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίων, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά ή βιομηχανικής κληρονομιάς, όπως και παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο (π.χ. καλλιτεχνικό σχολείο στο Παπάφειο).

Επίσης, υπάρχουν προτάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση μνημείων, όπως ο ναός της Αφροδίτης, για την αναδιάρθρωση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης (FM100 και TV100), για την αναβάθμιση των βιβλιοθηκών, θέσπιση Δημοτικής Κάρτας Πολιτισμού, αλλά και δημιουργία hub νέων καλλιτεχνών στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της στοάς του Αγίου Μηνά.

Προτείνονται σημαντικές αλλαγές στα Δημήτρια, αλλά και μια σειρά από νέα φεστιβάλ.

Πηγή άρθρου: voria.gr