Με θρησκευτικό σεβασμό και ηπιότητα κινείται τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στις αξίες και στα ιδεώδη της παράταξης. Χθες στη Νεμέα ο πρόεδρος της ΝΔ όπου είχε μεταβεί με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και κατόπιν στον οινοποιητικό συνεταιρισμό «Αγ. Γεώργιος» όπου παράγεται και διατίθεται το περίφημο Αγιωργίτικο κρασί. Εκεί τους περίμεναν οι φορείς της περιοχής και οι εργαζόμενοι έχοντας μάλιστα στρώσει κι ένα μοναστηριακό τραπέζι για το γεύμα, παράλληλα με τον μπουφέ για τους φιλοξενούμενους και τους δημοσιογράφους.

Συνέβη όμως κάτι ιδιαίτερο που ξέφυγε από τα … ραντάρ όλων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, όπου Μητσοτάκης και Βέμπερ μίλησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλησε να καθίσει στο τραπέζι.

Διακριτικά στάθηκε όρθιος με τους συνεργάτες του παρωθώντας και τον Γερμανό υποψήφιο με τους επιτελείς του να κάνουν το ίδιο. Έβαλε στο πιάτο του δύο μικρά κομμάτια χορτόπιτα τα οποία αποδείχθηκαν αρκετά για το υπόλοιπο της ημέρας του.

Αντιστοίχως και ο κ. Βέμπερ απέφυγε την τυρόπιτα και όσα εδέσματα του φάνηκαν αρτύσιμα, σεβόμενος την ορθόδοξη παράδοση, τα ήθη της χώρας και τη νηστεία του «φίλου του Κυριάκου».

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες λεπτομέρειες στην καθημερινότητα των παραγόντων του δημοσίου βίου που φανερώνουν μερικά από εκείνα που δεν δείχνουν ή αδιαφορούν να δείξουν, απλά γιατί είναι στοιχεία της καθημερινότητας τους και της στάσης ζωής τους γενικότερα.