«Καρφί» για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τον Πέτρο Κόκκαλη έριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Καβάλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ταύτιση της οικογένειας Κόκκαλη με τη διαπλοκή στην Ελλάδα ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για τον μόνο υποψήφιο που έχει παππού αλλά όχι πατέρα.

«Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι αυτός είναι με τους πολλούς και εμείς είμαστε με την ελίτ. Και κοιτάζω το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από τον κ. Κουρουμπλή -αυτός είναι το νέο το οποίο πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ- βλέπω και ένα άλλο όνομα -νομίζω μάλιστα ότι είναι μία θέση ακριβώς πιο πάνω στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου- βλέπω τον κ. Κόκκαλη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Συμπλήρωσε δε, ότι «είναι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος έχει παππού, αλλά δεν έχει πατέρα. Μας μιλάνε για την ιστορική διαδρομή ενός στελέχους της αριστεράς και ξεχνάνε ότι ο πατέρας του είναι ο άνθρωπος ο οποίος ταυτίστηκε όσο κανείς με τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα».

«Όταν γεννήθηκε ο όρος διαπλοκή στην Ελλάδα γεννήθηκε ακριβώς για τον Σωκράτη Κόκκαλη», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.