Ολιγοήμερες διακοπές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί με την ευκαιρία της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, και κάνοντας ένα «διάλειμμα» από τη δύσκολη καθημερινότητα άλλοι «πιάνουν» τις... παραλίες και άλλοι τα μοναστήρια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα βρίσκεται στη Λευκάδα και συγκεκριμένα θα μεταβεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα περάσει το Δεκαπενταύγουστο παραδοσιακά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο.

Όσο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «πέπλο μυστηρίου» καλύπτει τον προορισμό που ο ίδιος έχει επιλέξει. Στενοί συνεργάτες του ίδιου, διαβεβαίωναν ότι θα βρίσκεται στην Αίγινα- την οποία επισκεπτόταν κάθε Σαββατοκύριακο τον τελευταίο μήνα- με την οικογένειά του να έχει εγκατασταθεί εκεί. Ωστόσο, ορισμένοι μιλούν και για εναλλακτικό προορισμό, «φωτογραφίζοντας» το νησί της Νάξου. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο ίδιος θα βρίσκεται στο γραφείο του την προσεχή Δευτέρα, όπως και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα βρεθεί στην Παναγία Σουμελά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης φρόντισε από τις αρχές του μήνα να βρεθεί για ολιγοήμερες διακοπές στη Ζάκυνθο. Από το πρόγραμμα των διακοπών του κ. Κουβέλη ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Τρίκαλα, απ' όπου και κατάγεται, ενώ εκεί αναμένεται να δώσει το «παρών» την ημέρα της Παναγίας.

Τέλος, στον Θεολόγο Φθιώτιδας θα βρεθεί ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.