Νέα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πριν από λίγο από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας ’δωνις Γεωργιάδης για την πρόθεση της Κουμουνδούρου να καταψηφίσει την υπουργική τροπολογία η οποία μειώνει την τιμή σε χιλιάδες φάρμακα. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση τησ βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Καφαντάρη ο ’δωνις ξέσπασε κατά της υποκριτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Συμφέρον του λαού είναι να πηγαίνει στο φαρμακείο και να βρίσκει φτηνά φάρμακα. Αν επιμείνετε και την Τετάρτη καταψηφίσετε την τροπολογία η ψήφος σας θα σας κυνηγάει μια ζωή. Το πορτοφόλι του λαού θα πρέπει να προστατέψετε και όχι των φαρμακοβιομηχάνων" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την απορία του για τη μανία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην τροπολογία αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι από τα 400 εκατομμύρια ευρώ εξοικονόμησης φαρμακευτικής δαπάνης τα 3/4 θα τα χάσουν ξένες πολυεθνικές και όχι ελληνικές εταιρείες. "Μόνο εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχθεί μέχρι σήμερα από την φαρμακοβιομηχανία για να μην περάσει η τροπολογία την Τετάρτη" κατέληξε ο Υπουργός.



Ι.Δ