Στην Αθήνα θα έρθει εκτάκτως αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, λόγω ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται στις συζητήσεις για το Κυπριακό ζήτημα. 

Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις. "Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά".

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και αύριο το πρωί θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ’ντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, αλλά με βάση ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, θεωρώ, είπε, ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των δύο πλευρών.