Όλα ξεκίνησαν όταν μια έφηβη πήγε κρυφά σε ένα κατάστημα, πλησίασε το ψυγείο παγωτών, πήρε ένα από αυτά, το έγλειψε και το έβαλε ξανά στην θέση του. Το βίντεο της κάμερας που κατέγραψε τις κινήσεις της έγιναν viral. Φαίνεται, όμως, πως έχει ξεσπάσει επιδημία κι ένα δεύτερο κρούσμα καταγράφηκε μέσα σε μερικές ημέρες. Ο δράστης θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Οι λάτρεις παγωτού ανά τον κόσμο έχουν κλονιστεί από τη δημοσίευση τέτοιων ειδήσεων.

Πλέον, οι αρχές και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις ΗΠΑ παλεύουν με το πώς να σταματήσουν τέτοια περιστατικά, που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το Σάββατο, η αστυνομία στη Λουιζιάνα συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook, με τον ίδιο να γλείφει ένα μπολ παγωτού σε ένα σούπερ μάρκετ, παρόλο που το είχε αγοράσει, δείχνοντας την απόδειξη. Ο Μάρτιν, 36 ετών, άνεργος βρίσκεται στη φυλακή από τότε. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε ότι ο Μάρτιν εξέφρασε έκπληξη όταν συνελήφθη. «Δεν αισθανόταν ότι είχε κάνει κάποιο λάθος», συμπλήρωσε. «Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε να κάνει, είναι να γίνει διάσημος και φώναζε ότι πλήρωσε για το παγωτό»

Ο κ. Μάρτιν κατηγορήθηκε για παραβίαση προϊόντος πριν την αγορά του και για παράνομη εγκληματική ενέργεια με σκοπό την φήμη και δημοσιότητα, ένας νόμος που δεν χρησιμοποιείται συχνά στην πολιτεία της Λουιζιάνα.

Ο κατηγορούμενος θα βγει από τη φυλακή σε τέσσερις ημέρες με εγγύηση. Ο δικηγόρος του αναφέρει ότι οι αρχές έψαχναν κάποιο εξιλαστήριο θύμα για να σταματήσει αυτή η μάστιγα.

Πηγή: New York Times