Να 'χαμε, Να λέγαμε
Να 'χαμε, Να λέγαμε Ανδρέας Παπαδόπουλος Κώστας Παπαχλιμίντζος
Δέκα παράξενα πράγματα που δεν γνώριζες για τις τροφές που καταναλώνεις
italian_cuisine__1_
Περίεργα

Δέκα παράξενα πράγματα που δεν γνώριζες για τις τροφές που καταναλώνεις

Τροφές που καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά και δε ξέρουμε την ιστορία τους

1) Η σοκολάτα ήταν νομισματική μονάδα την εποχή των Ίνκας και των Αζτέκων στο Μεξικό.

2) Τα μήλα, τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα ανήκουν στην κατηγορία των ρόδων. Αν όμως προσφέρετε μια τσάντα φιρίκια σε κάποιον, δεν ξέρω πόσο θα ενθουσιαστεί, αν και κοστίζουν πολύ φθηνότερα από ό,τι ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα.

3) Τα κοτόπουλα σήμερα περιέχουν 266% περισσότερο λίπος από ό,τι πριν από σαράντα χρόνια.

4) Το μέλι αποτελείται από δύο βασικά συστατικά: το νέκταρ των λουλουδιών και τον εμετό των μελισσών. Επίσης δεν χαλάει, αν δεν ζαχαρώσει, και μπορεί να διατηρηθεί έως και 3000 χρόνια.

5) Στον Μεσαίωνα, η κοτόσουπα, που σήμερα πολλοί την ταυτίζουν με νοσοκομειακό φαγητό, θεωρούνταν αφροδισιακή.

6) Τα fortune cookies, που ανοίγουμε με λαχτάρα μετά από ένα κινέζικο γεύμα εφευρέθηκαν στον Σαν Φραντσίσκο το 1900.

7) Tα αράπικα φιστίκια είναι βασικό συστατικό της δυναμίτιδας.

8) Κανένα φαγητό δεν παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, εκτός από το μητρικό γάλα.

9) Στο αεροπλάνο κανένα φαγητό δεν μας αρέσει ιδιαίτερα, γιατί η γεύση και η όσφρησή μας μειώνονται την ώρα της πτήσης κατά 20 έως 50%.

10) Η Ινδία κατέχει τα πρωτεία στην χαμηλότερη κατανάλωση κρέατοςανά άτομο, ενώ οι Αυστραλοί είναι οι πιο κρεατοφάγοι του πλανήτη. Μετά ακολουθούν οι Αμερικανοί.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα