Περίπου 2.000 λίρες άφησαν στους δρόμους μιας βρετανικής πόλης κάποιοι «καλοί Σαμαρείτες» σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Συγκεκριμένα, στο Μπλάκχολ της Βρετανίας οι κάτοικοι εύρισκαν καθημερινά στον δρόμο «πακέτα» με χρήματα.

Μετά από έρευνες ετών, το μυστήριο λύθηκε: τα χρήματα δεν έπεφταν από τον ουρανό, αλλά προέρχονταν από κάποιους «καλούς Σαμαρείτες» που ήθελαν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους.

Οι αρχές πήραν καταθέσεις από τους κατοίκους, έκαναν έρευνες στις τράπεζες, το ταχυδρομείο, έψαξαν ακόμη και για δακτυλικά αποτυπώματα στα «πακέτα», χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα ωστόσο, αποκάλυψαν ότι τα εξ ουρανού χρήματα ήταν το «δώρο» δύο γενναιόδωρων ανθρώπων που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για το χωριό, με το οποίο διατηρούν «συναισθηματικούς δεσμούς» γιατί και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από «ένα ανέλπιστο εύρημα».

Όπως και πολλές άλλες κοινότητες ανθρακωρύχων, το Μπλάκχολ Κόλιαρι έζησε δύσκολα χρόνια αφού έκλεισαν τα ορυχεία, τη δεκαετία του 1980.

Το χωριό είναι γνωστό στη Βρετανία επειδή εκεί γυρίστηκε μια σκηνή από την ταινία «Πιάστε τον Κάρτερ» με τον Μάικλ Κέιν.