Νέα επιπλοκή του κοροναϊού: Άνδρας έπαθε πριαπισμό και… είχε στύση για τέσσερις ώρες
da30464652414e2e25239197f115c106_XL
Περίεργα

Νέα επιπλοκή του κοροναϊού: Άνδρας έπαθε πριαπισμό και… είχε στύση για τέσσερις ώρες

Αντιμέτωποι με μια… διαφορετική και σίγουρα όχι αναμενόμενη επιπλοκή του κοροναϊού βρέθηκαν γάλλοι γιατροί, οι οποίοι χειρίστηκαν έναν 62χρονο ασθενή που νόσησε βαριά από τον φονικό ιό.

Όπως αναφέρει οι Daily Mail, οι γιατροί ανέφεραν στο «The American Journal of Emergency Medicine» ότι 62χρονος υπέστη πριαπισμό, μια οδυνηρή δηλαδή κατάσταση στύσης που διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η στύση του προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο πέος, το οποίο βρέθηκε να είναι γεμάτο θρόμβους.

Σημειώνεται, δε, πως η πήξη του αίματος ή η θρόμβωση, έχει αναφερθεί ως επικίνδυνη επιπλοκή για το 1/3 των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό. Όταν οι θρόμβοι εμποδίζουν τις αρτηρίες ή τις φλέβες, οι αποφράξεις μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αρχικά στον ασθενή εφαρμόστηκε παγοκύστη στην περιοχή του πέους και μετά από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί απομάκρυναν το αίμα χρησιμοποιώντας βελόνα.

Ο γιατρός εντατικής θεραπείας, Myriam Lamamri δήλωσε ότι είναι η 1η φορά που έχει αναφερθεί «θρόμβωση του πέους» σε έναν ασθενή με Covid-19. Από την άλλη ο Δρ Richard Viney, σύμβουλος ουρολογικός χειρουργός στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι η υπόθεση ήταν «ενδιαφέρουσα» και δεν είχε συναντήσει ο ίδιος ασθενείς με Covid-19 με πριαπισμό.

Ο 62χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για διάστημα δύο εβδομάδες, έχει πλέον πάρει εξιτήριο και έχει αναρρώσει.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα