Κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης & τυροκαυτερή σε κυπριακές πίτες!
Φτιάξτε ένα λαχταριστό μεσημεριανό...
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΩΡΑ+15΄
ΚΟΣΤΟΣ: 3,60 η μερίδα
Υλικά
8 κυπριακές πίτες*
6 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
300 γρ. κιμάς αρνίσιος
80 γρ. πλιγούρι, μέτριο
60 γρ. κουκουνάρι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. νερό
1 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
1 κ.σ. κόλιαντρο, τριμμένο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
16 ντοματίνια, κομμένα σε κύβους ή 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ (400 γρ.)
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι
αλάτι & πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
2 πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ. φέτα
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
Για την εκτέλεση πατήστε ΕΔΩ