Έχετε σκεφτεί ποτέ, την ώρα που ετοιμάζετε μια κούπα τσάι στην κουζίνα του σπιτιού σας, το ταβάνι να καταρρεύσει και… δύο φίδια να πέσουν μπροστά σας;

Αυτό ακριβώς έζησε τη Δευτέρα ο συνταξιούχος Ντέιβιντ Τάιτ, ο οποίος ανακάλυψε σοκαρισμένος δύο φίδια στο πάτωμα της κουζίνας του, στο σπίτι του, κοντά στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.



Τα φίδια σύντομα σύρθηκαν προς την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι του.

Ο Στίβεν Μπράουν, ο οποίος αιχμαλωτίζει φίδια ως επάγγελμα, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τα ερπετά ήταν αρσενικά, και φαίνονταν να τσακώνονται για ένα τρίτο, θηλυκό φίδι.



Με μήκος 2,8 και 2,5 μέτρων, και βάρος περίπου 22 κιλών το καθένα, ο Μπράουν τόνισε ότι τα φίδια ανήκουν στα «μεγαλύτερα και πιο χοντρά» που έχει δει στη ζωή του.

Το τρίτο φίδι εξακολουθεί να μην έχει εντοπιστεί, προκαλώντας φόβους ότι βρίσκεται ακόμη μέσα στο σπίτι. Τα άλλα δύο φίδια μεταφέρθηκαν σε δάσος που βρίσκεται κοντά.

«Έχουμε πολλούς θάμνους εδώ γύρω, επομένως βλέπουμε φίδια, όμως ποτέ δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλα», εξήγησε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τρίτης.

Καθώς η Αυστραλία προετοιμάζεται για την υψηλότερες θερμοκρασίες, τα φίδια βγαίνουν από χειμερία νάρκη και οι επαγγελματίες που τα αιχμαλωτίζουν εργάζονται περισσότερο από ποτέ.

«Από τη στιγμή που και οι άνθρωποι είναι στο σπίτι τους και δεν τριγυρίζουν έξω, είναι αναμενόμενο να βλέπουν όλο και περισσότερα φίδια», δήλωσε ο Ρέιμοντ Χόζερ, που ασχολείται με την αιχμαλωσία φιδιών.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, η οποία ξεκινά τώρα στην Αυστραλία, και κυρίως τον Οκτώβριο, οι συνάδελφοι του δέχονται έως και 30 κλήσεις την ημέρα.

Τα φίδια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να τα αντιμετωπίσει μόνος του.

Πηγή: www.theguardian.com