Η αστυνομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται πως έκλεψε μια πολύτιμη νεογέννητη καμήλα, προκειμένου να την κάνει δώρο στη σύντροφό του για τα γενέθλιά της.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο και όπως αναφέρει το Associated Press, οι ιδιοκτήτες της νεογέννητης καμήλας ανέφεραν την κλοπή από το αγρόκτημά τους πριν από λίγες ημέρες. Η αστυνομία του Ντουμπάι πραγματοποίησε έρευνα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει την καμήλα, ούτε και κάποιο στοιχείο που θα πρόδιδε τον δράστη της κλοπής.

Κάποιες ημέρες αργότερα, ένας άνδρας κάλεσε τις αρχές, λέγοντας πως μια αδέσποτη καμήλα περιπλανιέται στο αγρόκτημά του, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της κλοπής.

Κατά την εξέτασή του, ο άνδρας υπέπεσε σε αντιφάσεις και σύντομα ομολόγησε ότι ο ίδιος έκλεψε την καμήλα για να τη δωρίσει στη φίλη του. Όπως είπε, μάλιστα, στράφηκε στο νεογέννητο όταν δεν κατάφερε να κλέψει μια μεγαλύτερη καμήλα. Φέρεται δε να ομολόγησε όταν άρχισε να φοβάται μήπως συλληφθεί. Η αστυνομία επέστρεψε την καμήλα στους ιδιοκτήτες της και συνέλαβε τον ύποπτο και τη φίλη του.

Μπορεί πλέον το Ντουμπάι να είναι μια φουτουριστική πόλη γεμάτη ουρανοξύστες, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι συνεχίζουν να εκτρέφουν καμήλες. Οι αγώνες καμήλων παραμένουν ένα αγαπημένο χόμπι στη χώρα, ενώ διαγωνισμοί ομορφιάς για καμήλες προσελκύουν εμπόρους που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια για τις πιο πολύτιμες ράτσες.

Από τα θηλαστικά, η καμήλα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντοχή στις συνθήκες που επικρατούν στις ερήμους.Το νερό που χρειάζεται το παίρνει από το λίπος που έχει αποθηκευμένο στις καμπούρες της. Από την καύση 100 γραμμαρίων λίπους μέσα στον οργανισμό της, εξοικονομεί 107 γραμμάρια νερού.