Όταν ένα τεράστιο κύμα 16 μέτρων πέταξε τον Αυστραλό σέρφερ Ντάνι Γκρίφιθ από τη σανίδα του, ανοιχτά της Πέντρα Μπράνκα στη νότια ακτή της Τασμανίας, τον Απρίλιο του 2017, ήλπιζε ότι κάποιος ντόπιος ψαράς θα την έβρισκε και θα τη μάζευε.

Εκείνο, όμως, που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν ότι η σανίδα του θα εντοπιζόταν κάπου 3.000 χιλιόμετρα μακριά, ανοιχτά της βόρειας ακτής του Κουίνσλαντ. Εκεί την ξέβρασαν τα κύματα 16 μήνες αργότερα κι εκεί τη βρήκαν δύο ψαράδες, ο Τρόι και η Μπο Μπριντ κοντά στην πόλη Τάουνσβιλ. Η σανίδα είχε διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς ότι είχε καλυφθεί σε μεγάλο μέρος από μύδια και στρείδια. Κι έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να την κρεμάσει σε τοίχο του σπιτιού του, όπου παρέμεινε επί χρόνια, μέχρις ότου οι γονείς του Τρόι πήγαν για διακοπές στην Τασμανία. Σε μια συζήτηση που έπιασαν με ντόπιους αναφέρθηκε και η πράσινη σανίδα του σερφ που κρεμόταν στον τοίχο του σπιτιού του γιου τους.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο Γκρίφιθ είχε μιλήσει με τους ίδιους ντόπιους για την αγαπημένη του σανίδα, που είχε χάσει κάνοντας σερφ το 2017. Οι ντόπιοι συνδύασαν όσα είχαν ακούσει από τον σέρφερ με εκείνα που άκουσαν από το στόμα των γονιών του ψαρά και συνειδητοποίησαν ότι θα πρέπει να πρόκειται για την ίδια σανίδα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time