Οι Φιλιππίνες πανηγυρίζουν την κατάσχεση περισσότερων από 200 τόνους απολιθωμένων γιγαντιαίων μαλακίων αξίας σχεδόν 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης, η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων βρήκε τα όστρακα στις ακτές του Σίτιο Γκριν Άιλαντ, στη δυτική επαρχία Παλαβάν, αναναφέρεται σε δημοσίευση στο Facebook.

Το Tridacna gigas, γνωστότερο ως γιγαντιαίο μαλάκιο, ή «τακλόμπο» στις Φιλιππίνες, είναι το μεγαλύτερο δίθυρο μαλάκιο. Μπορούν να μεγαλώσουν έως περίπου 1,2 μέτρα και ζυγίζουν πάνω από 180 κιλά. Θεωρείται επίσης απειλούμενο είδος από το Υπουργείο Γεωργίας των Φιλιππίνων.

Η μεταφορά ήταν αξίας περίπου 24,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παράνομη μεταφορά κοχυλιών στην περιοχή, σύμφωνα με τον διοικητή της ακτοφυλακής του Παλαβάν, Τζενίτο Μπασίλιο.

Τέσσερις ύποπτοι, ηλικίας από 40 έως 54 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας και προστασίας των πόρων άγριας ζωής Αντιμετωπίζουν έως και οκτώ χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο που ισοδυναμεί με περισσότερα από 62.000 δολάρια.