Σε εμβολιαστικό κέντρο μετέτρεψαν στη Ρουμανία τον πύργο του κόμη Δράκουλα, με στόχο να πείσουν περισσότερους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, αλλά και να προσελκύσουν τουρίστες.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή φαίνεται να στέφθηκε με επιτυχία, αφού, όπως αναφέρεται, ήδη εκατοντάδες Ρουμάνοι αλλά και ξένοι συγκεντρώθηκαν το σαββατοκύριακο προκειμένου να συνδυάσουν το εμβόλιο με δωρεάν ξενάγηση στο κάστρο και στην αίθουσα των βασανιστηρίων.

Αυτοί που εμβολιάζονταν παρελάμβαναν ένα πιστοποιητικό και μαζί με αυτό άδεια για δωρεάν ξενάγηση σε όλο το κάστρο προκειμένου να δουν που κατοικούσε το ιστορικό πρόσωπο Βλαντ Γ΄ Τσέπες, πρίγκιπας της Βλαχίας.
«Η καμπάνια στοχεύει κυρίως στους τουρίστες αλλά και στον τοπικό πληθυσμό και τους υπαλλήλους», είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ Alexandru Priscu.



Στη Ρουμανία, τα ποσοστά των εμβολιασμένων παραμένουν χαμηλά, καθώς, μέχρι στιγμής, 3,6 εκατομμύρια Ρουμάνοι, από έναν πληθυσμό 19 εκατομμυρίων έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου. Επιπλέον, για να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την εκστρατεία του εμβολισμού, οι Ρουμάνοι έχουν διοργανώσει και έναν 24ωρο «μαραθώνιο» εμβολιασμού στην εθνική βιβλιοθήκη στο Βουκουρέστι.