Οι οπαδοί του Χάρι Πότερ σύντομα θα μπορούν να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους γεμάτα με «κρεμώδεις, γλυκιές, νόστιμες» μπίρες βουτύρου σε ένα επίσημο κατάστημα Χάρι Πότερ που ανοίγει για το κοινό στις 3 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη.

Η ηθοποιός Εβάν Λιντς, η οποία έπαιξε τη Λούνα Λάβγουντ στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ», ανέφερε ότι η γεύση του αφρώδες ποτού μοιάζει με βουτυρόκοκκο. «Το Butterbeer ή μπίρα βουτύρου είναι το ποτό που όλοι οι μαθητές του Χόγκουαρτς πίνουν», είπε.

Η Λιντς είπε ότι ήταν ενθουσιασμένη που η εμφιαλωμένη μπίρα βουτύρου - η οποία δεν περιέχει αλκοόλ - ήρθε σε μια vegan εκδοχή. «Στην πραγματικότητα δεν έπινα μπίρα βουτύρου στις ταινίες. Αυτό ήταν ένα ποτό για τους Gryffindors», είπε. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμφιαλωμένης ή βαρελίσιας μπίρας και να τρώνε παγωτό με γεύση μπίρας βουτύρου. Σχεδόν 1.000 μπουκάλια αιωρούνται πάνω από τη μπάρα ενώ η μπύρα βουτύρου ρέει μέσα από τους χάλκινους σωλήνες.

Το κατάστημα λιανικής, που εκτείνεται σε πάνω από 1.950 τετραγωνικά μέτρα και σε τρεις ορόφους, θα πουλάει και μία τεράστια συλλογή προϊόντων Χάρι Πότερ και Fantastic Beasts.