Το να παντρευτείς με ένα ρομπότ θα θεωρείται φυσιολογικό μέχρι το τέλος του αιώνα, ισχυρίζεται ο ειδικός στην κοινωνική ρομποτική δρ Ντέιβιντ Λέβι. Όπως υποστηρίζει μιλώντας στη «ΝΥΡ», το σεξ και οι σχέσεις με ανθρωποειδή ρομπότ (Androids) θα μπορούσαν να είναι εντελώς κοινές στα επόμενα 30 χρόνια.

Θα είναι σε θέση να συνομιλούν «σε οποιοδήποτε επίπεδο πολυπλοκότητας»

Προβλέπει ότι τα ρομπότ του σεξ θα γίνουν τόσο έξυπνα, θα αναπτύξουν τόσο σύνθετες προσωπικότητες όσο ο άνθρωπος και θα είναι σε θέση να συνομιλούν «σε οποιοδήποτε επίπεδο πολυπλοκότητας». Ο συγγραφέας του βιβλίου «Love And Sex With Robots» (Αγάπη και Σεξ με Ρομπότ) πιστεύει ότι ορισμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν ακόμη και να σταματήσουν να έχουν σχέσεις με άλλους ανθρώπους και θα προτιμούν τους cyborgs. Ο 76χρονος δρ Λέβι προβλέπει πως τα ρομπότ θα μπορούσαν και να αντικαταστήσουν τις ιερόδουλες. «Όπως είναι πλέον αποδεκτή στις περισσότερες χώρες η δυνατότητα γάμου με ανθρώπους του ίδιου φύλου, έτσι και τα ρομπότ του σεξ θα γίνουν αποδεκτά. Οι άνθρωποι θα ερωτεύονται ρομπότ και θα κάνουν σεξ μαζί τους.

Νομίζω ότι τα πρώτα εξελιγμένα ρομπότ σεξ θα είναι έτοιμα γύρω στο 2050, αλλά θα χρειαστούν άλλα 50 χρόνια για να γίνουν τόσο… συνηθισμένα όσο και οι άνθρωποι που θα δέχονται ως φυσιολογικό να ακούν από έναν φίλο τους να λέει: “Είμαι ερωτευμένος με ένα ρομπότ και σκέφτομαι να το παντρευτώ”».