Το κορίτσι και η αρκούδα! Δεν είναι τίτλος βιβλίου, είναι η πραγματικότητα της Βερόνικα Ντίτσκα, μιας Ρωσίδας χορεύτριας, η οποία έσωσε τον Άρτσι, ένα αρκουδάκι από ένα πάρκο σαφάρι που ήταν έτοιμο να κλείσει, τον «υιοθέτησε», τον «μεγάλωσε» και έγινε μια μεγάλη, καφέ αρκούδα.

Αντίθετα, όμως με την επιθετικότητα και την αγριότητα που διακρίνει το είδος της, ο Άρτσι έγινε μια φιλική, πιστή και χαριτωμένη, αν και ογκώδης αρκούδα - κατοικίδιο, με την οποία πηγαίνουν μαζί για ψάρεμα ή για βόλτες στο δάσος! Αδυναμία του Άρτσι είναι να ψαρεύει με τη Βερόνικα στις λίμνες του ρωσικού δάσους γύρω από το Νοβοσιβίρσκ στη νότια Σιβηρία όπου μένουν, όπου άλλοτε βουτάει για να βγάλει τα ψάρια που πιάνει το μάτι του κι άλλοτε κρατάει το καλάμι, όπως και η Βερόνικα, και περιμένει μαζί της να «τσιμπήσει».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνονται οι δυο τους να ψαρεύουν υπομονετικά σε μια βάρκα και τον Άρτσι να φορά μέχρι και γιλέκο μάλλινο. Μετά από κάθε δραστηριότητα η Βερόνικα του δίνει μια μεγάλη αγκαλιά. Οι δύο φίλοι μοιάζουν με όλους τους απλούς φίλους που κάνουν παρέα και περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί. Μιλώντας για τον Άρτσι η Βερόνικα εξηγεί πως: «Ο Άρτσι με βλέπει ως δικό του άνθρωπο, που εμπιστεύεται, καθώς όταν ήταν μωρό έχασε την οικογένειά του. Μοιραζόμαστε το φαγητό, ενώ όταν θέλει ή το έχει ανάγκη κοιμάται στην αγκαλιά μου και όταν φοβάται κρύβεται πίσω μου. Είναι πολύ εκδηλωτικός. Ανήκει σε σωζόμενο είδος και τον διασώσαμε, αλλά δεν μπορούμε να τον απελευθερώσουμε στην άγρια φύση, καθώς έχει ζήσει σε αιχμαλωσία όλη του τη ζωή. Ο Άρτσι περνά κάθε μέρα μαζί μας και τρελαίνεται για το νερό. Δείχνει ερωτευμένος με το νερό και λατρεύει πολύ να εξερευνά νέα μέρη, ή να δοκιμάζουμε νέες δραστηριότητες, ακόμη και με τις φωτογραφίσεις είναι εξοικειωμένος, οπότε ακόμη και οι κάμερες ήταν μια χαρά για αυτόν!».


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time