Για να κλείσει γλυκά τη θητεία της κατέληξε αμυγδαλωτό η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρώντας από την καγκελαρία της Γερμανίας. Την ιδέα να κλείσει… γλυκά το τέλος μιας σημαντικής και καθοριστικής εποχής 16 χρόνων στην ηγεσία της Γερμανίας είχε ένας παρασκευαστής παραδοσιακών αμυγδαλωτών που ελπίζει ότι θα «γλυκάνει» τους θαυμαστές της με ένα σπέσιαλ αναμνηστικό.

«Είναι ένα αναμνηστικό για τους υποστηρικτές και για τους μη υποστηρικτές της Μέρκελ, η οποία με την παραίτησή της ολοκληρώνει την υπηρεσία της. Και για αυτό ελπίζουμε ότι ο καθένας θα τη βάλει κάπου στο σπίτι του», είπε ο Τόμας Τσούμπερ, ο διευθυντής της εταιρείας Odenwaelder Marzipan, στη Βαυαρία.

Θα φτιάξουν 500 κομμάτια

«Τα φτιάξαμε έτσι ώστε να κρατάνε για δύο χρόνια, έτσι ο κόσμος μπορεί να παρατείνει τη θητεία της Μέρκελ για άλλα δυο χρόνια», πρόσθεσε, κρυφογελώντας, ο Τσούμπερ. «Η κυρία Μέρκελ είναι μια ειδική έκδοση. Θα φτιάξουμε περίπου 500 κομμάτια» με το πρόσωπό της καγκελαρίου από αμυγδαλόπαστα, διευκρίνισε ο Τσούμπερ. Η οκταμελής ομάδα ζαχαροπλαστών της εταιρείας ζαχαρωδών προϊόντων λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια και θα χρειαστεί δύο ημέρες για να ολοκληρώσει τα οκτώ στάδια παρασκευής της πρώτης παρτίδας των «αμυγδαλωτών Μέρκελ». Και αυτό γιατί η εταιρεία, που ξεκίνησε ως μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση, μπορεί να έχει πλέον τα μηχανήματα για να κάνει μαζική παραγωγή, αλλά θέλει να κατασκευάσει τις περισσότερες δημιουργίες της με τον παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time