Πλήθος μορφών τεχνολογίας έχουν αναπτυχθεί με την πάροδο των ετών, προκειμένου να διευκολύνουν τους ανθρώπους να συνδέονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους όταν βρίσκονται μακριά.

Πρώτα ήταν το τηλεγράφημα, μετά το τηλέφωνο, μετά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τώρα υπάρχει μια νέα εφεύρεση που είναι πολύ πιο ανησυχητική: ένα ψεύτικο… στόμα που έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να φιλάτε τον ή τη σύντροφό σας από απόσταση.

Η συσκευή δημιουργήθηκε από έναν μηχανικό στην Κίνα. Διαθέτει ένα κινούμενο επιστόμιο από σιλικόνη, που σας επιτρέπει να φιλήσετε τον σύντροφό σας εξ αποστάσεως. Οι αισθητήρες μιμούνται την πίεση, την κίνηση και τη θερμότητα των χειλιών του συντρόφου σας, ενώ μεταδίδουν ακόμη και ήχους φιλιού για να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό.

Οι άνθρωποι μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή όταν ο παραλήπτης είναι κοντά, αλλά η σωματική επαφή δεν αποτελεί επιλογή για παράδειγμα, αν κάποιος έχει μόλυνση στο στόμα ή Covid.

Οι επιστήμονες εργάζονται ήδη για να φέρουν το φιλί στο metaverse, τον εικονικό κοινόχρηστο χώρο που είναι προσβάσιμος μέσω του διαδικτύου.

Η «συσκευή θαυματουργών φιλιών για εραστές μεγάλων αποστάσεων» εφευρέθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology στην ανατολική Κίνα.

«Στο πανεπιστήμιό μου είχα μια σχέση εξ αποστάσεως με τη φίλη μου», δήλωσε στους «Global Times» ο Jiang Zhongli, ένας από τους εφευρέτες. «Είχαμε επαφή μεταξύ μας μόνο μέσω του τηλεφώνου και από εκεί προήλθε η έμπνευση αυτής της συσκευής», ανέφερε ακόμη.

Η συσκευή επειδή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο λειτουργεί όσο μακριά κι αν βρίσκονται οι δύο άνθρωποι. Οι χρήστες εισάγουν το smartphone τους στο πάνω μέρος της συσκευής και αρχίζουν να «καταγράφουν» το φιλί τους ακουμπώντας και φιλώντας τα χείλη της συσκευής. Όταν τελειώσουν, μπορούν να ανεβάσουν και να αποθηκεύσουν το φιλί τους σε μια συνοδευτική εφαρμογή, προτού σταλεί στον παραλήπτη, κάτι σαν την αποστολή ενός μηνύματος WhatsApp.

Τα ψεύτικα χείλη στη συσκευή του παραλήπτη αναπαράγουν τις κινήσεις του φιλιού, ενώ μεταδίδουν και θορύβους.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ένα σετ χειλιών κοστίζει 260 γιουάν (30 λίρες ή 38 δολάρια) ή 550 γιουάν (66 λίρες ή 80 δολάρια). Τα σχόλια των πελατών μέχρι στιγμής ποικίλλουν...