Η Χάνα Ίνγκραμ διαθέτει, αναμφισβήτητα, μία ιστορία επιτυχίας για να περιγράψει. Γι' αυτό, κιόλας, έγραψε κείμενο στη στήλη  «Make It» του CNBC, με το οποίο περιέγραψε πώς καταφέρνει να βγάζει 5.000 δολάρια το μήνα, δηλαδή 60.000 το χρόνο, δουλεύοντας 20 λεπτά τη μέρα, στα 24 της. Σύμφωνα με την ίδια, ξεκίνησε να δουλεύει σε γραφείο real estate στις ΗΠΑ στα 17 της και λίγο αργότερα έβγαλε την κτηματομεσιτική της άδεια για την άσκηση επαγγέλματος.  

«Ενώ πάλευα να τα βγάλω πέρα, διάβασα για την δυναμική ισχύ που διαθέτει το παθητικό εισόδημα. Ήθελα να επενδύσω σε μια επιχείρηση που βασικά λειτουργεί μόνη της. Στη συνέχεια, έτσι όπως τα έφερε η μοίρα, είδα πως ένα self-service πλυντήριο αυτοκινήτων βγήκε προς πώληση στην πατρίδα μου στο Τενεσί. Τώρα, στα 24 μου, βγάζω κατά μέσο όρο 5.450 δολάρια το μήνα σε καθαρό παθητικό εισόδημα από την επιχείρησή μου, με μηναία έξοδα έως 2.000 δολάρια. Το καλύτερο είναι ότι το δουλεύω μόνο για 20 λεπτά την ημέρα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Το περασμένο φθινόπωρο, είχε αρκετά χρήματα για να πάρει ένα επιχειρηματικό δάνειο και να αγοράσει το πλυντήριο, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τις δωρεάν συμβουλές της για το πώς να πετύχουν με σωστές επενδύσεις στο συγκεκριμένο κλάδο, με αιχμή του δόρατος την self-service λειτουργία του χώρου.



Μάλιστα, αποκάλυψε τις καλύτερες συμβουλές που έχει να δώσει σε όσους επιδιώκουν να ασχοληθούν με τον εν λόγω τομέα: «Αρχικά βρείτε πλατφόρμες και αναζητήσετε εμπορικά ακίνητα προς πώληση. Έτσι βρήκα το δικό μου. Εάν είστε πρόθυμοι να μετακινηθείτε και να δείτε τυχόν πλυντήρια αυτοκινήτων που έχουν ξεμείνει ή ακόμα και εγκαταλειμμένα, καλέστε τον ιδιοκτήτη, και δείτε αν ενδιαφέρεται να συζητήσει το ενδεχόμενο μιας πώλησης. Τηλεφωνικά διαπιστώστε μόνο τις προθέσεις του, βολιδοσκοπήστε την κατάσταση και μην υπεισέλθετε σε λεπτομέρειες. Σημειώστε όλες τις άλλες ερωτήσεις σας και ζητήστε μια προσωπική ξενάγηση στο χώρο».

@hannah_ingram_ The best stream of passive income 🙌🏻 #sidehustle #money #finance #foryou ♬ original sound - The Hannah Ingram


«Καθαρίζω το self-service car wash μου και φροντίζω να λειτουργεί καλά κάθε μέρα, ώστε οι πελάτες να συνεχίζουν να έρχονται. Για να αυξήσω το πελατολόγιο μου, έβαλα επίσης την επιχείρησή μου στο Google Maps ενώ πλήρωσα περίπου 150 δολάρια για να διαφημιστώ στοχευμένα και στο facebook. Το μόνο μειονέκτημα της εταιρείας μου είναι ο συχνός καθαρισμός, αλλά δεν με πειράζει να λερώνω τα χέρια μου με αντάλλαγμα αρκετές χιλιάδες δολάρια το μήνα» καταλήγει η νεαρή επιχειρηματίας.