"Πανικό" έχει προκαλέσει ένα βιντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας το γύρο του διαδικτύου με τον street artist που αιωρείται στους δρόμους της Πορτογαλίας, χαρίζοντας απίστευτο θέαμα στους περαστικούς που περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα.

Ο street artist, ντυμένος εκκεντρικά με χρυσά ρούχα και κρατώντας ένα ραβδί, άρχισε ξαφνικά να αιωρείται, με τα πόδια του σταυρωμένα και τα χέρια του σε θέση διαλογισμού, στηριζόμενος μόνο από το ξύλινο ραβδί, έχει γίνει ήδη viral σε όλο τον πλανήτη.


Μπροστά σε αυτό το νούμερο, «το πλήθος ψιθύρισε με έκπληξη και θαυμασμό. Τα παιδιά έδειχναν, οι ενήλικες ψιθύριζαν θεωρίες, και τα smartphones κατέγραφαν την απίστευτη στιγμή» γράφει η Saiba de Tudo.

Τι είναι η "αιώρηση γιόγκι";

H "αιώρηση γιόγκι" είναι ένα κοινό κόλπο καλλιτεχνών δρόμου - στην πραγματικότητα, είναι ένα τρικ οφθαλμαπάτης. 

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μια δομή υποστήριξης που είναι επιδέξια κρυμμένη, συνήθως μια πλατφόρμα ατσαλιού κρυμμένη κάτω από ένα χαλί, με ένα κρυφό κάθισμα.

Χρήστης του Twitter, ανέβασε μάλιστα ως απάντηση στον «γιόγκι» του δρόμου, ένα επεξηγηματικό βίντεο.

Το ραβδί ή το αντικείμενο που φαίνεται να στηρίζεται ο καλλιτέχνης, είναι στην πραγματικότητα ένα ουσιώδες μέρος της δομής υποστήριξης, συνήθως μια ράβδος ατσαλιού που διατρέχει κατά μήκος του μανικιού του καλλιτέχνη, συνδέοντας το κάθισμα με τη βάση στο έδαφος.