Ατύχημα προκάλεσε ένας τουρίστας στην Καλιφόρνια προκειμένου να μην πατήσει μια ταραντούλα που είχες βγει στο δρόμο. Ευτυχώς από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανένας, ούτε το τρομακτικό αρθρόποδο. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο εθνικό πάρκο στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια.

Δύο τουρίστες από την Ελβετία που επισκέφθηκαν την Καλιφόρνια φρέναραν δυνατά όταν είδαν μια ταραντούλα να διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο σε απομακρυσμένη περιοχή σε μεγάλο υψόμετρο. Στη συνέχεια, ένας 24χρονος από τον Καναδά που επέβαινε σε μοτοσικλέτα έπεσε πάνω στο πίσω μέρος του τροχόσπιτου που είχε νοικιάσει το ζευγάρι των Ελβετών και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η ταραντούλα, όπως γράφει ο Guardian, πιθανότατα βγήκε στο δρόμο επειδή είναι περίοδος ζευγαρώματος. Οι ταραντούλες κινούνται αργά και είναι τυφλές, οπότε κάθε είδους όχημα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο. 

Διαβάστε επίσης: Αυστρία: Κλειστό σούπερ μάρκετ μετά από εντοπισμό αράχνης που το τσίμπημά της προκαλεί επώδυνη στύση

Οι ώριμες αρσενικές ταραντούλες βγαίνουν αυτή την εποχή σε αναζήτηση συντρόφου. Οι περισσότερες ωριμάζουν μετά τα οκτώ χρόνια τους.

Τα αρσενικά προσπαθούν να βρουν το θηλυκό μέσω των δονήσεων που κάνει στο λαγούμι της, το οποίο βρίσκεται ένα μέτρο κάτω από τη γη. Αν είναι αρκετά τυχερός μπορεί να μπορέσει να ζευγαρώσει, αλλά αν παραμείνει πολύ, θα τον φάει το θηλυκό, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρσενικό και ζει διπλάσιο χρόνο.

Ακόμη και αν δεν τον φάει, τα περισσότερα αρσενικά πεθαίνουν μέσα σε λίγους μήνες από το ζευγάρωμα.

Παρά τη φήμη που ίσως τις συνοδεύει, οι ταραντούλες δεν είναι επιθετικές. Το δάγκωμά τους αναφέρεται ότι είναι παρόμοιο με το τσίμπημα μιας μέλισσας και δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο.

Οι περισσότερες ταραντούλες είναι περίπου όσο το χέρι ενός ενήλικου και κυνηγούν κυρίως έντομα, αλλά μπορούν επίσης να κυνηγήσουν βατράχια, φρύνους μέχρι και ποντίκια.