Γνωρίζατε ότι μερικά από τα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού, βρίσκονται στην κουζίνα σας και είναι μερικά από τα αγαπημένα σας φαγητά; Αυτά τα τρόφιμα έχουν ειδικές υπερδυνάμεις που τους επιτρέπουν να κάνουν το γεύμα σας καλύτερο αλλά ταυτόχρονα σας βοηθούν να καθαρίσετε πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα 12 από τα αγαπημένα σας.

1. Κέτσαπ

Η κέτσαπ εκτός από το ότι είναι πολύ νόστιμη καθαρίζει τηγάνια, κατσαρόλες και οτιδήποτε είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

2. Λεμόνια

Τα λεμόνια μπορούν να καθαρίσουν αντικείμενα από ατσάλι, πάγκους και επίμονους λεκέδες ρούχων.

3. Καφές

Εκτός από το να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ο καφές, ειδικά το κατακάθι του καφέ, προσφέρεται στο τρίψιμο των πιάτων χωρίς να τα καταστρέφει. Μπορεί επίσης να συμβάλλει στη διατήρηση του κήπου σας ώστε να είναι τακτοποιημένος και καθαρός.

4. Λευκό Ρύζι

Το άσπρο ρύζι είναι το βασικό συστατικό για πολλές συνταγές σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι αμφίβολο αν γνωρίζατε ότι είναι επίσης ιδανικό για να καθαρίσετε το εσωτερικό των φιαλών ή το εσωτερικό από τον μύλο του καφέ σας.

5. Αναψυκτικά

Ακούγεται σαν αστικός μύθος, αλλά ναι, τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να βοηθήσουν στο να διαλύσουν την βρωμιά στην λεκάνη. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της σκουριάς στο μπάνιο.

6. Τσάι

Γνωρίζατε ότι το μαύρο τσάι βοηθάει στον καθαρισμό του ξύλινου δαπέδου σας; Είναι ένα αξιόπιστο πανάρχαιο καθαριστικό για ξύλινα πατώματα, επειδή λειτουργεί! Το τσάι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας.

7. Λευκό ψωμί

Ναι, το ίδιο άσπρο ψωμί που χρησιμοποιείτε για να κάνετε σάντουιτς μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του σπιτιού σας. Πώς; Ξεσκονίζοντας πίνακες ζωγραφικής ή μαζεύοντας σπασμένα γυαλιά μετά από ένα ατύχημα.

8. Ξύδι

Το ξύδι εκτός από το να προσθέτει γεύση σε μερικά από τα αγαπημένα σας φαγητά, είναι ακόμα ένα απόλυτα φυσικό υπερ-καθαριστικό.

Μπορείτε να:

Βάλετε το ξύδι στο πλυντήριο σας για να βοηθήσει στην λεύκανση και την καθαρότητα των ρούχων σας.

Χρησιμοποιήστε ξύδι για να σκοτώσετε τα ζιζάνια στην αυλή σας.

Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει τα πιάτα σας.

Μπορείτε να καθαρίσετε τα γυαλιά σας με το ξίδι.

9. Φλούδες πορτοκαλιού

Κανείς δεν συμπαθεί ένα δύσοσμο κάδο απορριμμάτων. Τοποθετώντας φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού, ολόκληρη η κουζίνα μυρίζει φρέσκο και καθαρό.

10. Πράσινα λεμόνια

Τα πράσινα λεμόνια είναι ένα βασικό συστατικό όχι μόνο για τα κοκτέιλ, αλλά και για την καταπολέμηση των λεκέδων στα ρούχα ή στον καθαρισμό της κατσαρόλας και άλλων οικιακών συσκευών.

11. Ελαιόλαδο

Το απλό ελαιόλαδο είναι φυσικό καθαριστικό και βοηθά στο γυάλισμα των ξύλινων επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Το ελαιόλαδο είναι ακόμα, ιδανικό για το γυάλισμα ανοξείδωτου χάλυβα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο για να καθαρίσετε μέχρι και το αυτοκίνητό σας!

12. Μαγειρική σόδα

Εδώ είναι μερικά μόνο παραδείγματα της καθαριστικής χρήσης της μαγειρικής σόδας.

- καθαρίζει τα μάρμαρα

- καθαρίζει τα χαλιά

- καθαρίζει το φούρνο

- καθαρίζει και γυαλίζει τα ασημένια αντικείμενα