Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Σιρόν με κιμά & γιαούρτι
siron
Περίεργα

Σιρόν με κιμά & γιαούρτι

Με φυλλαράκια δυόσμου και κόκκους μπαχαριού

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄ 
ΚΟΣΤΟΣ: 2,80€ η μερίδα
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΕΙΔΟΥ-ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ


Υλικά
1 πακέτο έτοιμα σιρόν (θα τα βρείτε σε μαγαζιά με ποντιακά προϊόντα και παντοπωλεία) 
1 λίτρο βραστό νερό
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κόκκοι μπαχαριού 
4-5 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα 
κανέλα 
αλάτι & πιπέρι
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια δυόσμου, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο 

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα σιρόν σε ένα ταψάκι κατάλληλο για να σερβίρουμε το φαγητό στο τραπέζι και τα ραντίζουμε με το μισό νερό για να μαλακώσουν. 
Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τον δυόσμο (4-5 φυλλαράκια), την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμος, τον μοιράζουμε γύρω και ανάμεσα από τα σιρόν. Σε μεγάλο μπολ αραιώνουμε το γιαούρτι με το υπόλοιπο νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ½ λεπτό και περιχύνουμε το φαγητό. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο (τα φύλλα από 2 κλωναράκια) και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε αμέσως. 

TIP: Τα σιρόν είναι προψημένα ζυμαρικά και δεν χρειάζονται βράσιμο.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα