Απίστευτες και σπάνιες εικόνες έρχονται από το ζωολογικό πάρκο, Twycross Zoo της Αγγλίας, αφού τη στιγμή που βγαίνει ο ήλιος, πράγμα όχι τόσο συχνό όσο στην χώρα μας, τόσο οι Βρετανοί όσο και τα ζώα το ευχαριστιούνται με το παραπάνω.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, προκειμένου να απολαύσουν τη ζεστή μέρα, οι λεμούριοι - είδος προπιθήκου - ανοίγουν διάπλατα τα χέρια τους και υψώνουν το κεφάλι τους.

Ο λεμούριος είναι είδος προπίθηκου, της τάξης των πρωτευόντων. Αποτελεί ενδημικό είδος στη Μαδαγασκάρη και το είδος καφέ λεμούριος απειλείται με εξαφάνιση. Επίσης, αρκετά είδη απειλούνται εξαιτίας της λαθροθηρίας. Η ονομασία τους προέρχεται από το λατινικό lemures, που σημαίνει: «πνεύματα της νύχτας» και αναφέρεται στα έντονα και εκτυφλωτικά μάτια των νυκτόβιων ειδών.

Θεωρείται η πιο αρχέγονη οικογένεια θηλαστικών. Εμφανίστηκαν στις αρχές του Καινοζωικού αιώνα και ταξινομούνται στην υπόταξη Προπίθηκοι. Σύμφωνα με τα απολιθώματα παλαιότερων εποχών, οι λεμούριοι ζούσαν σε όλο τον κόσμο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επικρατήσουν όταν εμφανίστηκαν οι πίθηκοι και επέζησαν για εκατομμύρια χρόνια μόνο στη Μαδαγασκάρη.