Από τα εύκολα λόγια για «σκίσιμο των μνημονίων» και «μονομερή διαγραφή του χρέους», φτάσαμε στις πιο βάρβαρες πολιτικές λιτότητας, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσέθεσε:

«Στην πολιτική του υπερπλεονάσματος. Της υπερφορολόγησης. Της υπερεπιβάρυνσης με ασφαλιστικές εισφορές. Το αποτέλεσμα ήταν η παράταση της ύφεσης. Και τώρα η αναιμική ανάπτυξη, η στασιμοχρεοκοπία που μας απειλεί για δεκαετίες, αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα».

«Δυστυχώς οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης αυτής θα είναι εξίσου βλαπτικοί για την οικονομία με το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Στο βωμό της προεκλογικής αγωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζονται τα πάντα. Η χώρα κινδυνεύει να μείνει δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά ξεκρέμαστη» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι ντροπή να παίζεις τώρα με την ανάγκη και την αγωνία του συνταξιούχου μιλώντας για 13η σύνταξη, όταν αυτό που δίνει η κυβέρνηση με το προεκλογικό επίδομα είναι λιγότερο από το 1/10 αυτού που η ίδια έκοψε από τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά για τη βασική προεκλογική παροχή της κυβέρνησης.