Μπροστά σε ένα εντεινόμενο και διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας από τους συνταξιούχους βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το φιάσκο με την 13η σύνταξη που υποσχέθηκε και τελικά όπως διαπίστωσαν οργισμένοι  οι συνταξιούχοι, εμπαίχτηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα για άλλη μια φορά καθώς το ποσό που εισέπραξαν δεν ήταν παρά ένα βοήθημα… κουτσουρεμένο.

Πέντε και μία ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης των ευρωεκλογών και η κυβέρνηση εν μέσω βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, εξακολουθεί, ψευδόμενη ανερυθρίαστα, να δοκιμάζει τα όρια της αντοχής των πολιτών.

Το φιάσκο των συντάξεων, αποτέλεσμα της οικείας τακτικής του Μαξίμου να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε με επιθετική ρητορική και είτε με  υποσχέσεις κάνει μια τελευταία προσπάθεια να παραμείνει… διασωληνομένος με την εξουσία.

Η κυβέρνηση επιχείρησε όχι μόνο να εξαγοράσει, αλλά και ωμά να εκβιάσει την ανάγκη των συνταξιούχων, υποτιμώντας με το θράσος που πιστεύουν ότι τους δίνει η εξουσία, την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι στήθηκαν στις ουρές περιμένοντας τον προεκλογικό μποναμά μετά το οικονομικό τους ξεζούμισμα, ωστόσο διαπίστωσαν ότι τελικά η κυβέρνηση, παρά την αφαίμαξη τους επέστρεψε… ψίχουλα.

Την ώρα μάλιστα που τάζει 13ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους,  αλλά δώρο Χριστουγέννων, το ΣτΕ έρχεται να … βάλει φρένο στις υποτιθέμενες προθέσεις του, οι οποίες ούτε σαν σκέψη δεν γίνονται δεκτές από τους δανειστές κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο, παρά τα όσα τάζει προεκλογικώς στον λαό.

Το ΣτΕ, βάζει τέλος στις αυταπάτες και στις  προσδοκίες που καλλιέργησε προεκλογικά η κυβέρνηση. Οι προσδοκίες αυτές δεν θα ευοδωθούν, παρά την λαϊκίστικη τακτική αλά «Μαυρογιαλούρου» που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να περάσει στον ελληνικό λαό παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη δύναμη που θα σκορπάει χρήματα στον κόσμο από εδώ και πέρα.

Την ώρα δε που οι συνταξιούχοι μάλιστα τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την κουτσουρεμένη σύνταξή τους, ο Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε με έπαρση… ξαφνιασμένος από την αντίδραση των συνταξιούχων, λέγοντας με αυταρέσκεια… πάλι καλά που παίρνουν κι αυτό το κουτσουρεμένο ποσό, καθώς «αν ήταν ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα έπαιρναν τίποτα».

Η κατακραυγή των συνταξιούχων ωστόσο τρομάζει την κυβέρνηση καθώς το πώς θα καταγραφθεί αυτή η δυσαρέσκεια στην κάλπη ήδη έχει δώσει τα πρώτα δείγματα μέσα από τις αρνητικές εκτιμήσεις που γίνονται για την πορεία της κυβέρνησης μέσω των γκάλοπ, τα οποία μάλιστα προηγήθηκαν του φιάσκου της 13ης σύνταξης.

Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την κυβέρνηση θα «εισπραχθεί» την ώρα της κάλπης με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε τέτοια προεκλογική φούρια που φτάνει που παρά το κύμα δυσαρέσκειας που την ακολουθεί εξακολουθεί να τάζει και παρά τις πιέσεις των δανειστών.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να  την αποδεχθεί, αλλά και η καθεστωτική της αντίληψη, εντείνει το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία με αποτέλεσμα οι ευρωεκλογές, αλλά και οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν σε συνθήκες οξύτατης πόλωσης.

Άλλωστε, αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει την ίδια τακτική και στις εθνικές εκλογές, και μάλιστα δυναμιτίζοντας περαιτέρω το πολιτικό σκηνικό μετά και την διαφαινόμενη εκλογική του ήττα στις ευρωεκλογές. Χωρίς νέο αφήγημα, χωρίς συγκροτημένη πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική, η κυβέρνηση θα επιδοθεί στην επί προσωπικού επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα παραδοθεί στην ακατάσχετη παραχολογία, αλλά και στην σκανδαλολογία. Τακτικές, κοντόφθαλμες, που μονάχα ομολογούν την βαριά ήττα και δείχνουν τον εκνευρισμό της λίγο πριν χάσει την εξουσία.