Ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει να δώσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου και να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Την ίδια στιγμή, όμως, ζητά από τα ιδιωτικά κανάλια να αντικαταστήσουν την εκ του νόμου υποχρέωση της μετάδοσης της διακαναλικής με την κεντρική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, αίτημα που προκαλεί αντιδράσεις.

Ήδη η ΝΔ έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ κάνοντας λόγο για παραβίαση των όρων της προεκλογικής περιόδου που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε. Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιλεγεί να μην απαντήσει σε ερωτήσεις και δείχνει να προτιμά τη μετάδοση ενός μονολόγου σε πανελλήνια διακαναλική μετάδοση.

Η ΝΔ έστειλε σχετική επιστολή στο εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης στην οποία επισημαίνει ότι αυτό «αντίκειται ευθέως στις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης» και ζητά από το ΕΣΡ «να λάβετε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας που προβλέπει επακριβώς και περιοριστικά τους όρους προβολής των κομμάτων από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια».

Στην επιστολή που υπογράφει η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη αναφέρεται επίσης προς τα μέλη του ΕΣΡ ότι «σας θέτουμε προ των εκ του νόμου ευθυνών σας για τυχόν παραβίαση της ΚΥΑ και μάλιστα από το κυβερνών κόμμα».

Πηγές της Ν.Δ επισημαίνουν πως ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει εμφανίσεις «ελεγχόμενες» και αποφεύγει να βρεθεί ενώπιον δημοσιογράφων από όλα το Μέσα Ενημέρωσης και να απαντήσει στις ερωτήσεις του.

Το γεγονός πως το Μαξίμου απαντά πάλι με τα περί debate καθώς και με παραπομπές στο ΚΙΝΑΛ που έχει θέσει ανάλογο αίτημα επιβεβαιώνει τις προθέσεις του πρωθυπουργού να μην εμφανιστεί σε διακαναλική συνέντευξη λίγο πριν τις ευρωεκλογές.