Συντρίβοντας ακόμη και τα όποια απομεινάρια ευαισθησίας και αξιοπρέπειας έχουν απομείνει σε μια αποχωρούσα κυβέρνηση ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης έδωσε την χαριστική βολή με την προκλητική του δήλωση για τον βανδαλισμό της Βουλής, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα.

Παρά την ομόφωνη καταδίκη του βανδαλισμού από όλα τα κόμματα, ο  κ. Αρβανίτης πυροδοτεί το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, δηλώνοντας ότι «Δεν έγινε κάτι φοβερό, θα την ξαναβάψουμε». Για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα ήταν προφανώς, αισθητικό, καθώς το μόνο που διέκρινε από την χθεσινή επίθεση στη Βουλή, ήταν οι μπογιές, κι όχι η ντροπή για την ίδια την δημοκρατία που προκάλεσε η ανοχή μιας κυβέρνησης απέναντι σε τέτοια επιθετικά φαινόμενα τα οποία συνήθιζε να  «χαϊδεύει». Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο κ. Αρβανίτης επιχειρώντας εκ νέου να υποβαθμίσει την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αρβανίτης που μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή στο Κόντρα σημείωσε μεταξύ άλλων, προκαλώντας εύλογα αντιδράσεις,  ότι η Δημοκρατία πρέπει να έχει και την ανεκτικότητα της και να μην είναι τιμωρητική σε αυτά τα ζητήματα, απλώς να είναι προληπτική.

«Εμένα δε μ’ αρέσει η Βουλή και τα κτίριά μας να είναι γεμάτα με αύρες, αστυνομικούς και να είμαι σε στρατοκρατούμενη περιοχή. Δεν μπορώ να είμαι στην Καμπούλ» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.