Δύο 24ωρα έμειναν μέχρι το επίσημο «σιωπητήριο» εν όψει της τριπλής κάλπης της Κυριακής 26 Μαΐου και τα «μαντάτα» για το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Αnalysis για τον Alpha, η «ψαλίδα» άνοιξε υπέρ της ΝΔ και αυτό παρά την άκρατη παροχολογία στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση.
Ακόμα και η περίφημη «13η σύνταξη» έπεσε στο κενό, αφού τα ποσά που κατεβλήθησαν με το προεκλογικό επίδομα μετέτρεψαν σε μπούμερανγκ το μέτρο με τους συνταξιούχους να καταγγέλλουν εμπαιγμό.
Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 7,2% από το 6,7% της προηγούμενης μέτρησης της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει το 30,3% έναντι 23,1% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ 4,8%.
Η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει 2,4%, η Ελληνική Λύση 2%, το Ποτάμι 1,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, ΜέΡΑ25 1,5% και οι ΑΝΕΛ με μόλις 1,1%.
Όλα αυτά προκαλούν πανικό στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος στις ομιλίες του (όπου μετακινούνται Ρομά με πούλμαν από όλη την Ελλάδα), καταγγέλλει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, λέγοντας ότι «θα τρίβουν τα μάτια τους την Κυριακή».
Στο Μαξίμου δίνουν πλέον ιδιαίτερη βάση στα λεγόμενα του... Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος φαίνεται να έχει στα χέρια του «μυστικές δημοσκοπήσεις» που δίνουν τη διαφορά υπέρ της ΝΔ στο 1,2% και τον Αβραμόπουλο να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος.

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ γνώρισε δόξες η σχετική ανάρτηση του ίδιου, ενώ και σε νέες του αναρτήσεις στο Facebook, δηλώνει ότι έχει στα χέρια του έρευνες, που απλά δεν θα δημοσιευθούν κάπου...