Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για το θέμα των υποκλοπών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

«Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;», προσθέτει.


Η αποκάλυψη

Υπενθυμίζεται πως την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει ψηλά το γάντι της «κόντρας», με την κυβέρνηση γύρω από τις νόμιμες επισυνδέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων και το λογισμικό Predator, ήρθε στη δημοσιότητα μια πληροφορία για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», η προηγούμενη κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρία στελέχη της ΕΥΠ ήταν σε μυστική αποστολή στο Ισραήλ έξι μήνες πριν τις εκλογές του 2019, ύστερα από ενημέρωση κυβερνητικών στελεχών για δοκιμή και πιθανή απόκτηση του λογισμικού Pegasus.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» αναφέρει ότι ήταν η τέταρτη απόπειρα να αγοραστεί την περίοδο 2016 – 2019 τέτοιου είδους λογισμικό.