Η θητεία της σημερινής περιφερειακής Διοίκησης στην Αττική αποτελεί ένα άθροισμα δραματικών λαθών, μεγάλων αποτυχιών και αδιανόητης ανικανότητας. Χαρακτηρίζεται από την πλήρη απουσία της ελάχιστης ενσυναίσθησης για τα οδυνηρά αποτελέσματά της. Απουσία που έγινε εμφανής ακόμα και στο τελευταίο προεκλογικό μήνυμα.

Οι πολίτες όμως πλέον ξέρουν. Θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη τους τη θητεία της κυρίας Δούρου.

Θέλουν να αισθανθούν σίγουροι ξανά, με την Περιφέρεια να λειτουργεί αποτελεσματικά, εκπληρώνοντας στο έπακρο τις υποχρεώσεις που θεσμικά της έχουν ανατεθεί.

Και γι αυτό έχει σημασία ότι ο Γιώργος Πατούλης προερχόμενος από την καρδιά της αυτοδιοίκησης, είναι σε θέση να φέρει ξανά την Περιφέρεια δίπλα στους πολίτες. Διότι όχι μόνον ξέρει τα προβλήματα σε βάθος, αλλά και έχει αποδείξει ότι μπορεί να δίνει λύσεις. Τα κατάφερε σ’ έναν μεγάλο Δήμο όπως το Μαρούσι. Δούλεψε ουσιαστικά για τα μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Μπορεί να προσφέρει πραγματικά μια νέα αρχή για την Αττική.

Όχι μόνο με όραμα αλλά και με λεπτομερές ρεαλιστικό σχέδιο. Με αποτελεσματική πολιτική προστασία, σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής, έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη, βελτίωση της καθημερινότητας. Με μια ομάδα αποφασισμένη να δουλέψει και να πετύχει.

Υπηρετώ για περισσότερα από 20 χρόνια το Ταχυδρομείο. Είμαι μέσα στην παραγωγική διαδικασία. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία. Έχω δουλέψει για χρόνια προσπαθώντας για την επίλυσή τους. Έχω βιώσει τις απογοητεύσεις από ένα σύστημα που αδυνατεί να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις. Ξέρω τι είναι να αγωνίζεσαι κόντρα στο ρεύμα και απέναντι στο σύστημα. Έχω την εμπειρία του να δίνω μάχες για το συλλογικό καλό και να τα καταφέρνω. Νομίζω ότι αυτό περιμένουν οι πολίτες. Να εκλέξουν ανθρώπους που να καταλαβαίνουν, να συναισθάνονται τα προβλήματά τους, να μπορούν να μάχονται για τις λύσεις, εκ μέρους τους. Να μπορούν να τα καταφέρουν.

Ειδική αυτή την περίοδο που ζούμε σε εποχές που απαιτείται συμμετοχή και συν-ευθύνη. Ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει το κομμάτι που του αναλογεί, όχι θεωρητικά, αλλά δρώντας και παρεμβαίνοντας στην πράξη. Δεν αρκεί να αναγνωρίζουμε τι έχει γίνει λάθος. Δεν αρκεί να κρίνουμε εκ του ασφαλούς. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι, ο καθένας στο δικό του μέτρο, ανάλογα με τις δικές του δυνάμεις.

Για αυτόν το λόγο και ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Γιώργου Πατούλη, και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος, στον Κεντρικό Τομέα με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική. Είναι μια επιλογή, βαθιά πολιτική και ουσιαστική που σχετίζεται με το συλλογικό μας όραμα για το που θέλουμε και που μπορούμε να πάμε. Με όσα συζητούμε στις παρέες μας και θέλουμε να τα δούμε να γίνουν πραγματικότητα. Πρέπει κάποιος να προσπαθήσει να τα κάνει. Δεν αρκεί να τα διαπιστώνουμε. Να λύσουμε τα προβλήματα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη του οδυνηρού χθες, να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο.

Γιάννης Οικονόμου
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Κεντρικός Τομέας Αθηνών, με τον Γιώργο Πατούλη